Kiezen voor: vrijheid en inspiratie of…

We willen, verwachten en doen veel. In de hoeveelheid van keuzemogelijkheden kiezen we vaak niet echt en gaan mee in de stroom van werk en leven: van verwachtingen, verplichtingen en gebeurtenissen. Van anderen en van onszelf. En dan komen we op knooppunten in de loopbaan. Kunnen de juiste route niet vinden, missen de flow in werk of ervaren dat we minder effectief zijn. We lopen rondjes in het hoofd en herhalen dat wat we al te lang doen. Voor je het weet wordt het ingewikkeld en kost het ook veel energie. Dat kan effectiever! Hoe? Door:

te besluiten dat je (steeds) gaat KIEZEN voor dat wat het belangrijkste/beste is voor jou. 

Dit is jouw eigen kompas dat je uitstekend richting zal geven. Nieuwsgierig zelfonderzoek en (meer) bewustwording zijn hiervoor de basis. Het vergroten van je beslisruimte, het nemen van verantwoordelijkheid en in actie komen geven de concrete beweging.

Deze stappen, die je uiteraard zelf zet, geven je energie, focus, richting en resultaat; voor je echte succes, volgens je eigen criteria. Bijkomend voordeel: deze positieve energie geef je ongetwijfeld ook door aan anderen. En dat kunnen we in deze bijzondere tijden extra goed gebruiken!